Прополісний мед

В склад суміші входить високоякісний натруральний мед та витяжка прополісу


Фармакологічна дія. 

Мед сам по собі не тільки цінний продукт харчування, а й всебічний лікарський засіб. Наявність в ньому прополісу значно підсилює його цілющі властивості. Препарат виявляє виражену антисептичну (протибактеріальну, противірусну, протигрибкову), ранозагоювальну, антитоксичну та антиоксидантну дії; знімає спазми судин, знижує згортання крові; нормалізує артеріальний тиск; стимулює процеси обміну, регенерацію тканин та захисні сили організму.

Зовнішнє застосування.

Прополісний Мед можна використовувати для лікування важкозаживаючих ран і виразок; опіків; ренгенівських і радіоактивних променевих ушкоджень. При запаленні гайморових пазух препарат розводять кип’яченою водою в співвідношенні 1:3 і використовують для промивання носа, а при гострих і хронічних ринітах закапують в ніс.

Детальніше:Прополісний мед

Падевий мед

Падевий мед бджоли виробляють з паді — солодкого рослинного соку, що з'являється на листках, молодих пагонах, корі у вигляді липких крапель. Бджоли шукають і збирають солодкі продукти ненектарного походження після припинення медозбору або коли нектару не вистачає. У вулику падь так само, як і нектар, переробляється в мед, який сім'я відразу споживає або нагромаджує про запас. Падевий мед бджоли збирають в теплу погоду без дощів (за таких умов дуже інтенсивно розмножуються виділювачі паді). Іноді падь виділяється настільки сильно, що бджолині сім'ї приносять її у вулики щодня по 2—3 кг. 

Падеві взятки на Україні бувають часто. Вони спостерігаються здебільшого протягом трьох літніх місяців — у червні, липні та серпні. Падь виділяється на значній кількості деревних порід (хвойних і широколистяних) та деяких кущах: липа, дуб, клени, осика, верби, біла акація, бук, береза, жовта акація, сосна, ялина (смерека), ялиця, ліщина, плодові дерева, ягідні кущі тощо. Відомі випадки збирання солодкого соку на трав'янистих рослинах — кукурудзі, кропиві, молочаї, будяках. 

Детальніше:Падевий мед

Пилок квітковий

Квітковий пилок — це бджолиний продукт, який збирають робочі бджоли з цвіту рослин, переважно ентомофільних. Пилок — єдине джерело білків і жирів для бджіл, забезпечує їх вітамінами, мінеральними і іншими речовинами.

Пилок відрізняється високим вмістом вітамінів групи B, простих та складних цукрів, також амінокислот, аргініну тощо. Аргінін відіграє значну роль у профілактиці та лікуванні ішемічної хвороби серця завдяки створенню оксиду азоту, результатом дії якого є розширення коронарних судин серця, подібно дії нітрогліцерину. Має також антиагригаційну (антитромбозну) дію. Містить також інші поживні та біологічні речовини, ензими, гормони, ненасичені жири.

Детальніше:Пилок квітковий

Забрус, печатка

Забрус – це таке, як його отримують і зберігають?

Забрус - ще одне диво, яке виробляється бджолами. Їм комахи запечатують мед у стільниках і пилок. В процесі викачування меду речовину отримують як побічний продукт. Спочатку рамки дістають з вулика, спеціальним ножем або виделкою «роздруковують» соти (тобто зрізують з них забрус/печатку) і вже потім рамку відправляють в медогонку для відкачування меду. Наявність забрусу на рамці завжди говорить про зрілості меду. Поганий продукт бджоли не «консервують». Печатка – бджолиний «знак якості». 

Забрус буває різним і за смаковими якостями, і зовні. Якщо роздруковували рамки з акацієвим медом, то і кришечки будуть на смак такі ж. З липовим та ж історія. Це стосується свіжого продукту, але якщо матеріал «просушити» в центрифузі у спеціальній сітці, то весь мед з них піде, і смак буде не таким яскравим. Віск у бджіл активно виділяється при медозборі, тому при запечатке він буде світлим, навіть білим. А от коли хабар (видобутку) мало, речовина темне, оскільки комахи використовують віск постарше. На пасіках темну печатку залишають на переробку, а світлу відправляють на продаж. 

Детальніше:Забрус, печатка 

Монументи, Памятники. Виготовлення та встановлення

На сторінці

На сайті 180 гостей та 0 користувачів

FB

Монументи, Памятники. Виготовлення та встановлення