Мед липовий

Мед відомий людству з дуже давніх часів. Корисність липового меду підтверджена медициною. Цей продукт не має собі подібних за змістом корисних вітамінів і макроелементів. Липовий мед, який щойно відкачали, має строкатий аромат і структуру рідини зі злегка бурштиновим або зеленуватим відтінком. Смак липового меду може бути з гірчинкою, але це компенсується чудовим післясмаком. Під час зберігання мед змінює свій колір.

Десь приблизно на третій місяць або ж раніше, перетворюється на тверду масу — кристалізується. Якщо мед з додаваннями сторонніх речовин, такими як вода або цукор, меду не кристалізується тривалий час.

Користь і шкода

Мед є таємницею для вчених, до його складу входять близько 400 сполук і речовин, у чому напевно і полягає магія цілющості.

Детальніше:Мед липовий

Мед стільниковий - природній сорбент

Пасічники кажуть, що перед заклеюванням стільників восковими кришечками бджоли вносять під них найбільше біологічно активних сполук, у тому числі й з антисептичною дією. Тож мед у стільниках корисніший, ніж уже відкачаний, оскільки має більший спектр біологічних властивостей. Разом зі стільниковим воском ми отримуємо корисні жиророзчинні активні речовини, вітаміни та антибіотики.

Жування меду в стільниках корисне за нежитю, запаленого горла та кашлю. Стільниковий мед разом з пергою сприяє заселенню кишківника корисними для травлення бактеріями. Крім того, віск, потрапляючи у травний тракт, діє як сорбент, зв’язуючи токсичні речовини й сприяючи їх виведенню з організму. А ще під час жування меду в стільниках відбувається очищення зубів та їх дезінфекція.

Детальніше:Мед стільниковий - природній сорбент

Бджолиний підмор

Бджолина сім’я є неповторною біофабрикою, від якої ми отримуємо не лише мед, віск, прополіс, обніжжя, маточне молочко, бджолину отруту, а й «відпрацьований матеріал» – підмор, або мертві бджоли, які навіть після своєї смерті можуть приносити користь людству. Бджоли гинуть не через хвороби, а в результаті природного відходу. Нерухомі тільця бджіл пасічники називають не мертвими, або обсипаними. Більшість бджолярів їх утилізує (закопує у грунт чи спалює), а дарма. Це дивовижний лікувальний засіб, про який люди знають дуже мало, або й не здогадуються про його існування. Навіть ті, хто що-небудь чув про підмор, вважають його знахарським засобом. Однак, підмор бджіл відомий ще здавна. В Стародавній Греції вживали роздавлених в меду бджіл при карбункулах, захворюваннях ясен, зубній болі, для полегшення прорізування зубів у немовлят, при захворюваннях очей, для росту та зміцнення волосся. 

В англійських медичних книгах рекомендували використовувати висушених бджіл при водянці, подагрі, ревматизмі та як розчинник сечових каменів, при спазмах і болі в черевній порожнині, кров’яному проносі, для лікування виразок, гнійників і мокнучих лишаїв. 

Детальніше:Бджолиний підмор

Мед травневий (весняний, майовий)

Запашний травневий мед з ледь зеленкуватим відтінком, має чудові смакові і лікувальні властивості.

Містить аромати весняних квітів, квітучих садів. В поєднані з акацією утворює цікаву композицію – на колір, смак за запах.

Травневий мед має виражену жарознижуючу, болезаспокійливу, протизапальну, антибактеріальну та кровоспинну дії.

Травневий мед може мати різні відтінки, залежно від того цвіт яких рослин і у якому обсязі був зібраний бджолами. На вигляд і забарвлення може впливати і вид акації, який запилювали бджоли. Біла акація робить мед ще рідкий мед прозорим, при кристалізації мед набуває білуватого відтінку, має дрібне зерно, що нагадує сніг.

Мед з жовтої акації дуже світлий, майже безбарвний, з легким зеленуватим відтінком, і навіть у дозрілому стані є рідким, при кристалізації стає схожим на сало, білого кольору, дрібної зернистості.

Детальніше:Мед травневий (весняний, майовий)

Карпатські медороби Карпатський Мед Купити

На сторінці

На сайті 164 гостя та 0 користувачів

FB

Добробуд Сколе деревяний зруб