Мед відомий людству з дуже давніх часів. Корисність липового меду підтверджена медициною. Цей продукт не має собі подібних за змістом корисних вітамінів і макроелементів. Липовий мед, який щойно відкачали, має строкатий аромат і структуру рідини зі злегка бурштиновим або зеленуватим відтінком. Смак липового меду може бути з гірчинкою, але це компенсується чудовим післясмаком. Під час зберігання мед змінює свій колір.
Десь приблизно на третій місяць або ж раніше, перетворюється на тверду масу — кристалізується. Якщо мед з додаваннями сторонніх речовин, такими як вода або цукор, меду не кристалізується тривалий час.
Користь і шкода
Мед є таємницею для вчених, до його складу входять близько 400 сполук і речовин, у чому напевно і полягає магія цілющості.