Формуємо спільноту пасічників. Увага !!! До 20 квітня 2020 року АКЦІЯ. Безкоштовне внесення в базу Контактів “Карпатських медоробів”

Завдання спільноти: обмін досвідом, створення оператора ринку медо та бджоло продуктів.
Увага !!! До 20 квітня 2020 року АКЦІЯ. Безкоштовне внесення в базу Контактів “Карпатських медоробів” .
Для цього потрібно:
1. Прізвище, імя та по батькові пасічника;
2. Фото пасічника та пасіки;
3. Короткий опис пасіки;
2. Номер телефону;
3. Електронну пошту.
4. Адресу Вебсторінку
5. Адреси профілів в соціальних мережах
Медоносні трави
На землі нашої країни росте пилконосних і медоносних рослин, кущів і дерев більше тисячі видів, проте велика частина з них для бджільництва як галузі не представляє особливій цінності. Лише нескоько десятків видів рослин медоносів і пилконосів має практичне значення.
При цьому основну частину товарної продукції у кожній окремо взятій місцевості дають лише декілька видів. До них можна віднести рослину медонос, кущі або дерева медоноси, які займають великі площі землі і відрізняються відмінною нектаропродуктивністю. Виходячи з вищесказаного, можна зробити деякий висновок, що медоносна база включає головні і другорядні медоноси. У свою чергу другорядні медоноси лише забезпечують бджіл невеликим медозбором, або таким, що його підтримує.
З головних сільськогосподарських медоносних культур можна виділити наступну рослину медонос: гречиха, еспарцет, рапс, коріандр, соняшник, бавовник, деякі види буркуну. А до дикорослих медоносів можна віднести деякі види клену і верби, жовту і білу акацію, липу і інші.
Умови зберігання меду
Мед може зберігатися роками і не втрачати своїх корисних властивостей. Тільки треба дотримуватися нескладних правил зберігання .
При якій температурі зберігати мед?
Температуру зберігання меду важлива при зберіганні , адже при високій температурі багато ферментів руйнуються. Оптимальна температура зберігання меду від -5С ° до +20 С °. Низькі температури , нижче 0 , на якість меду не впливають , він просто стає твердим , замороженим . Ще одна умова: температуру зберігання краще не змінювати. Якщо стоїть мед у холоді — то і нехай стоїть . Інакше він може нерівномірно кристалізуватися. Зберігання меду в холодильнику допускається і дозволяється , звичайно якщо поруч ви не будете ставити оселедець ))
У чому зберігати мед?
Гомогенізований мед
Під гомогенізацією (стерилізацією) розуміється ретельне перемішування всього обсягу меду, призначеного для пакування.
Бочки з медом, відібрані для гомогенізації, після підігріву близько 40 °С випорожнюють в обігріваються ємності (місткістю 10 т) з мішалкою. Кожна партія, що відправляється клієнтові, отримує сертифікат якості, що видається акредитованою незалежною лабораторією.
Відбір проб для аналізів проводиться дуже чітко, а система видачі сертифікатів строга і не допускає компромісів. Якщо мед хоча б в двох бочках буде відрізнятися за своїми показниками, то буде потрібно сертифікат на кожну бочку, а це руйнівно.
Поліфлорний мед ( різнотравя)
Поліфлорний — мед, вироблюваний із нектару різних медоносів. Такий мед часто називають квітковим. П. м. одержує назву від угідь, на яких бджолами був зібраний нектар: луговий, степовий, лісовий, фруктовий та інші.