Якщо зазирнути до будь-якої кухні, всюди ми побачимо продукти першої необхідності: сіль, цукор та перець. Ми часто вживаємо цукор до ранкової кави чи чаю, вівсянки чи будь-яких інших солодких страв. Цукор чудово підсолоджує продукти та дає нам потрібну кількість глюкози. Проте існує значно поживніший аналог - мед, що має такі ж солодкі властивості, а також і додаткові переваги для здоров'я.
Всі знають про користь меду, його лікувальні властивості. Водночас, багато людей говорять, що цукор є шкідливим для здоров'я. Чи дійсно це правда? Чи справді мед кращий за цукор? Ось кілька загальних фактів, що допоможуть нам знайти відповіді на ці запитання.
Під час обробки цукор втрачає велику частину своїх корисних елементів. Перед обробкою цукор містить здорові органічні кислоти, білки, вітаміни і ферменти, але складний процес обробки зазвичай вимиває всі корисні елементи.