Як приготувати Святовечірню кутю з медом

Час приготування – 1 година 30 хвилин

Інгредієнти:

на 10 порцій:

зерна пшениці 2 склянки

вода 8 склянок

мед 1 склянка

родзинки без кісточок 150 г

горіхи рубані 1/2

склянки мак 1 стакан

Приготування:

Пшеницю переберіть, промийте, висушіть в теплій печі або духовці. Коли пшениця просохне, збризніть її водою, пересипте в полотняний мішечок і товчіть макогоном (великий дерев'яний товкач) до тих пір, поки оболонка зерен не почне тріскатися. (Можна варити пшеницю і без попередньої підготовки, але в цьому випадку час варіння значно збільшується).

Пшеницю промийте і замочіть в холодній воді на ніч. Підготовлену таким чином пшеницю варіть на слабкому вогні 3 години, час від часу помішуючи і при необхідності підливаючи воду, щоб каша не пригоріла. Мед або цукор залийте невеликою кількістю води, проваріть 1-2 хвилини. Мак, обшпаривши 2-3 рази, розітріть в ступці. Готову пшеничну кашу заправте маковою сумішшю, горіхами і родзинками, влийте медову суміш і перемішайте. Щоб кутя зберігалася довше, не слід заправляти відразу всю кашу. Пшеничну кашу і приготовлену заправку зберігайте в холодильнику окремо.

На сторінці

На сайті 27 гостей та користувачі відсутні

FB

Карпатські медороби Карпатський Мед Купити